Skip to main content

Secure Base Coaching

Liefdevol daag ik je uit, inspireer ik je en moedig ik je aan om in verbinding uitdagingen aan te gaan. Door middel van gesprekken help ik jou om je persoonlijke transitie vorm te geven vanuit autonomie en veerkracht. Ik begeleid je bij het maken van keuzes die goed voelen en bij je passen. Je levenslijn en hechtingsrelaties zijn onderwerpen die als een rode draad door onze gesprekken lopen. Ik help je graag om verdriet een plekje te geven en ben er om vol met jou in dat verdriet te stappen en het samen te ‘verduren’, op jouw eigen tempo.

Opvang en (na)zorg individueel/groep

Ik bied de juiste opvang en (na)zorg rondom schokkende incidenten en stressvolle situaties voor organisaties en mensen die in een hoog risico omgeving opereren. Een stressreactie na een schokkende gebeurtenis is een normale reactie op een abnormale gebeurtenis. Deze reactie is noodzakelijk voor de verwerking van het incident. Tijdens onze opvangcontacten wordt aandacht besteed aan de stressklachten die de medewerker ervaart als gevolg van het incident. Ook wordt informatie gegeven over het verloop van een verwerkingsproces en de monitoring ervan. Tot slot geef ik advies met betrekking tot het activeren van het zelfherstellend vermogen. Globaal gezegd gaat het om normalisatie, erkenning, steun en het aanspreken van de eigen veerkracht. Als blijkt dat er meer nodig is, verwijs ik. In opdracht van het instituut voor psychotrauma, ARQ IVP ondersteun ik medewerkers van onder andere Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

Mental check-up (MCU)

Een mental-check-up (MCU) is een gesprek om de veerkracht van een medewerker in kaart te brengen. In het gesprek wordt besproken wat de medewerker bezighoudt en wat hij zelf kan doen om mentaal fit te blijven. Naast een klinische blik van de gespreksleider, wordt het zelfinzicht en de eigen verantwoordelijkheid geactiveerd. In het gesprek kan zo nodig steun en structuur geboden worden en voorlichting gegeven worden over stressreacties. Er kunnen stress-reducerende adviezen gegeven worden en indien nodig met de medewerker besproken worden hoe hij meer hulp kan inschakelen. Een (neven)effect van het inzetten van MCU-gesprekken is de invloed op de organisatiecultuur: het spreken over de mentale veerkracht en fitheid van medewerkers wordt tot een regulier gespreksonderwerp gemaakt. In opdracht van het instituut voor psychotrauma, ARQ IVP voer ik mental check-ups uit bij de politie.

ACT

ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy (Hayes, Wilson & Strosahl). Dit is een derde generatie gedragstherapie die cliënten helpt om op een flexibele manier om te gaan met de obstakels die ze tegenkomen (Acceptance), zodat men kan blijven investeren in de dingen die ze écht belangrijk vinden (Commitment). ACT bestaat uit zes verschillende processen / vaardigheden, vaak uitgebeeld in het ACT-hexaflex:

Acceptatie: Ruimte maken voor vervelende ervaringen.
Defusie: Afstand nemen van je gedachten.
Het Zelf: Flexibel omgaan met je zelf(beeld).
Hier en Nu: Aandacht voor het Hier en Nu.
Waarden: Stilstaan bij wat je echt belangrijk vindt.
Toegewijd Handelen: Investeren in je waarden.

Deze ACT-vaardigheden zorgen er samen voor dat iemand psychologisch flexibeler wordt. Het doel van ACT is dus niet zeer het reduceren van klachten, maar het ontwikkelen van persoonlijke veerkracht. Bij ACT wordt er veel gebruikt gemaakt van metaforen en oefeningen; men ontwikkelt zo op een ervaringsgerichte manier de verschillende ACT-vaardigheden.

Kickboks Interventie

Samen met Menno en Freya biedt &Britt een Kickboks Interventie.
Kickboksen helpt je fysiek fitter en sterker te worden. Dit heeft een positieve invloed op je mentaal functioneren. Kickboksen is een beheerste uitlaatklep voor emoties. Het oefenen vraagt je in het hier en nu te blijven, je ongemak aan te gaan en nieuwe vaardigheden te leren. Dit geeft zelfvertrouwen en vergroot veerkracht.

Een interventie richt zich op preventie, ondersteuning en hulp bij risico’s en problemen. De spanning van zowel de omgeving als het kickboksen maken zichtbaar hoe je onder druk functioneert. Je leert jezelf beter kennen, je leert je lichaamssignalen, gevoelens en gedragspatronen herkennen, verwoorden en begrijpen. Wanneer bepaalde overtuigingen, aangeleerde patronen of overlevingsgedrag je belemmeren, gebruiken we het kickboksen om in verbinding en afstemming met jou deze patronen of overtuigingen te doorbreken.

Je krijgt dus niet alleen inzicht, maar oefent meteen met nieuw gedrag. Dit activeert je verantwoordelijkheid en verkleint de eventuele onmacht.

Voor wie?

  • Als je zoekt naar verdieping in je persoonlijke en of professionele ontwikkeling.
  • Als je wil werken aan je balans, weerbaarheid en/of veerkracht.
  • Als je moeite hebt met het toelaten, herkennen of reguleren van emoties.
  • Als je moeite hebt met het leren aanvoelen en of aangeven van grenzen.
  • Als je bepaald gedrag en of patronen wil leren herkennen en doorbreken.
  • Als je ingrijpende gebeurtenis(sen) hebt meegemaakt die je belemmeren.

We bieden geen programma’s voor alcohol- of middelenafhankelijkheid, psychotische stoornis, ernstige suïcidaliteit en crisisgevoeligheid.

Wie zijn zij?

Menno van Roosmalen, eigenaar van Ling Ho Gym, coach en trainer.
Vocht zelf in de A-klasse (prof), is Benelux kickbokskampioen en nu actief als wedstrijdcoach. Verzorgt verschillende groepslessen, personal training en coaching op maat binnen Ling Ho Gym.

Freya Bentvelzen, GZ-psycholoog
Van huis uit orthopedagoog en inmiddels als GZ-psycholoog werkzaam bij De Veteranen Intensieve Behandel Unit (VIBU) van het Sinai Centrum in Amstelveen. Freya werkt met verschillende traumaverwerkende therapieën, zoals EMDR, Imaginaire exposure en Imaginaire rescripting.

Wat kan je verwachten?

Als je interesse hebt in onze kickboksinterventie nodigen wij, Menno & Britt, je graag uit voor een kennismaking bij Ling Ho Gym, Helftheuvelweg 11 in Den Bosch. De kennismaking duurt 15 minuten en tijdens dit gesprek willen we weten wat je vragen, wensen en behoeftes zijn. Wij zullen dan aangeven of wij hierin iets kunnen betekenen. En jij weet meteen of er een klik is. Een online kennismakingsgesprek is eventueel ook mogelijk.

Als wij beslissen samen aan de slag te gaan plannen wij een persoonlijke intake van anderhalf uur met Britt. De intake vindt plaats in haar praktijk, Sint Jorisstraat 11 in Den Bosch. Tijdens de intake bespreken wij je levenslijn, hechtingsrelaties, je krachten, klachten, hulpvraag en verwachtingen. Soms is er aanvullend onderzoek nodig en wordt er gevraagd enkele vragenlijsten in te vullen.

Na de intake volgen gemiddeld 4 interventiesessies van 60 minuten, deze vinden plaats bij Ling Ho Gym. Neem je sportkleding mee, een fles water, handdoek en eventueel bokshandschoenen als je die in je bezit hebt, anders leen je deze van ons.

Tijdens de interventie sta je met Menno in de ring en Britt staat erbuiten. Het stoten en trappen is eenzijdig, jij stoot en trapt en Menno vangt deze op met pads. Britt observeert, geeft instructies, pauzeert en stelt vragen.

Spelen er traumagerelateerde klachten zoals nachtmerries, herbelevingen, vermijding en/of angst, waardoor je niet meer in staat bent om het leven te leiden dat je graag zou willen leiden? Dan is er de mogelijkheid om twee sessies traumaverwerkende therapie (TVT) aan te gaan met Freya. Dit kan in combinatie met het kickboksen plaatsvinden of apart (de sessies vinden dan plaats in de praktijk, Sint Jorisstraat 11 in Den Bosch)

De traumaverwerkende therapie bieden we aan bij enkelvoudig trauma, hiermee wordt bedoeld dat er in de 4 + 2 sessies (TVT) aan één trauma wordt gewerkt. Mocht er sprake zijn van meerdere trauma’s, zullen wij samen kijken wat de mogelijkheden zijn.